1. Definitii

CFH – Denumire conventionala ce face referire la SC CAMPING FISHING & HUNTING SRL, înmatriculată în Registrul Comerțului sub nr. J13/1730/2019, CUI 41042275

SITE – prin Site se va intelege domeniul www.cfh.ro, subdomeniile acestuia si intreg continutul domeniului sau subdomeniilor.

Prin continut, in sensul prezetelor termeni si conditii se vor intelege urmatoarele:

– oricare dintre informatiile aflate pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic inteligent;

– continutul oricarui e-mail trimis, de catre CFH, clientilor sai prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

– orice informatie transmisa prin orice mijloc, de catre un angajat al CFH, catre oricare dintre clientii site-ului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acestia;

– informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de CFH intr-o anumita perioada;

– informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care CFH are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

CAMPANIE – actiunea de a expune in scop comercial, exclusiv in mod electronic si doar prin intermediul site-ului a unui numar finit de produse avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre CFH.

SERVICIU – serviciul de comert electronic, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice.

MEMBRU – Persoana fizica care obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre CFH (electronic, telefonic, etc), in baza unui acord de utilizare existent intre CFH si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

CONT – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU/contractare.

CLIENT – Persoana fizica care are calitatea de MEMBRU CFH si/sau persoana care a plasat cel putin o comanda pe site.

DOCUMENT – prezentele Termeni si Conditii

CONTRACT la distanta – conform definitiei cuprinse in O.G. 34/2014 orice contract încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul;

NEWSLETTER / ALERTA – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS), asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre CFH intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea CFH cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea sau promisiunea de vanzare a unui produs / serviciu de catre CFH catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre CFH, indiferent de modalitatea de livrare;

2. General

2.1. Prin intermediul termenilor si conditiilor se stabileste modul de utilizare a Siteului/Continutului/Serviciului de catre Membru sau Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre CFH si acesta.

2.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/Serviciului, implica aderarea Membrului sau Clientului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.

2.3. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public disponibil www.cfh.ro

2.4. Prin folosirea Siteului/Continutului/Serviciului, Membrul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg din folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Siteului, Continutului, Serviciului, CFH sau oricarui tert cu care CFH are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia Romana in vigoare.

2.5. In cazul in care Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru prezentele Termeni si Conditii, se va considera ca respectivul Client a renuntat la: accesul la Serviciu, alte servicii/produse oferite de CFH prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si/sau comunicarilor din partea CFH de orice natura (posta electronica, apel telefonic, SMS etc), fara nicio garantie ulterioara din partea CFH, sens in care CFH va sterge toate informatiile care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti un a fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

2.6. Cu toate acestea, Clientul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.7. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, clientul poate sa contacteze CFH, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la CFH destinate acestui scop.

2.8. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea Documentului pe durata derularii unui Contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de CFH.

2.10. Acest Site este adresat doar Membrilor/Clientilor persoane fizice care au cel putin 18 ani, care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre CFH, indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu domiciliul in Romania.

3. Continut

3.1. Continutul prezentului SITE este proprietatea exclusiva a CFH, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

3.2. Membrul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu termenii si conditiile site-ului

3.3. Niciun continut transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea CFH si/sau al angajatului CFH care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

3.4. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

4. Contact

4.1. CFH publica pe site, datele de identificare si contact, actualizate spre informarea Clientilor sau Membrilor.

4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul sau Clientul permite CFH sa il contacteze prin orice mijloc disponibil, incluzand si mijloacele electronice, respectiv posta electronica (e-mail, SMS).

4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea CFH de a contacta Membrul sau Clientul.

4.4. CFH isi rezerva dreptul de a nu raspunde solicitarilor de orice natura, care nu au legatura cu produsele/serviciile prezente pe site sau cu un contract incheiat cu un Membru sau Client, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, apel telefonic, SMS, etc).

5. Newslettere si alerte

5.1. In momentul in care, Membrul sau Clientul isi creaza un Cont pe Site, accepta Documentul (Termeni si Conditii), isi exprima automat acordul si cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea CFH, transmise prin posta electronica (e-mail, SMS) si/sau apel telefonic. Optiunea cu privire la acordul emis de catre Client sau Membru, poate fi modificata in orice moment, cu respectarea prevederilor art. 5.3.

5.2. Datele preluate de la un Membru sau Client, in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre CFH in limitele Politicii de confidentialitate.

5.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre Membru sau Client se poate face in orice moment prin solicitarea transmisa CFH, de catre Membru sau Client;

5.4. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

5.5. CFH nu va include in newslettere si/sau alertele transmise Membrului sau Clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al CFH, la momentul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor.

6. Politica de vanzare online

6.1. Accesul la serviciu

6.1.1. Accesul la serviciu este permis oricarui Membru care poseda sau isi creeaza un Cont sau oricărui Client ce va apela la varianta de comanda rapida (fara cont)

6.1.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Membrul va trebui sa accepte Termenii si Conditiile ce reglementeaza raportul juridic dintre CFH si client/membru

6.1.3. CFH isi rezerva dreptul de a restrictiona sau exclude accesul Clientului la Serviciu, si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate si de a sterge sau restrictiona Contul acestuia, in limitele legii, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului pe site, accesul si existenta Contului acestuia ar putea prejudicia sau prejudiciaza in vreun fel CFH.

6.1.4. Fiecare Membru poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Membri/Clienti.

6.2. Produse si servicii

6.2.1. CFH poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care CFH are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

6.2.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

6.2.3. CFH poate limita unuia sau mai multor Clienti , capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat., in conditiile art. 6.1.

6.2.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON).

6.2.5. In cazul platilor online CFH nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de moneda nationala. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

6.2.6. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea CFH, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

6.2.7. In descrierea produselor si/sau serviciilor CFH isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc.) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

6.3. Comanda online

6.3.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site, prin adaugarea produsului/produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. O data adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista pe stoc. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine rezervarea automata a respectivului produs.

6.3.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.

6.3.3. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca CFH poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de CFH si prevazut in cadrul prezentului Document, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

6.3.4. CFH poate denunta unilateral comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.3.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii online;
6.3.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de CFH, in cazul platii online;
6.3.4.3. datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte;
6.3.4.4. activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura, sau prejudiciaza in orice fel CFH si/sau partenerii acestuia;
6.3.4.5. realizarea a mai mult de doua incercari de livrare consecutive, esuate;
6.3.5. clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat in conformitate cu art. 6.3.3.;

6.3.6. In cazul in care Clientul renunta in cadrul termenului legal de retragere din contract, la o comanda efectuata, pentru care plata a fost efectuata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului Clientului a virat sumele achitate in contul CFH, suma aceasta va fi returnata de catre CFH in maximum 14 zile calendaristice de la data la care aceasta din urma a luat la cunostinta acest fapt, in contul aferent cardului de pe care a fost efectuata plata, prin folosirea de catre CFH a datelor de card inregistrate de Clinet/Membru pe siteul www.cfh.ro

6.3.7. In cazul in care un produs comandat de catre Client, efectuand in prealabil o plata cu card bancar nu poate fi livrat de catre CFH, din culpa sa sau din culpa unui tert, CFH va informa clientul asupra acestui fapt si va depune toate diligentele legale pentru recuperarea sumei si returnarea sumei, conform procesului de returnare descris la punctul 6.3.6 de mai sus, in termen de 14 zile lucratoare de la recuperarea acestei sume, daca recuperarea se impune.

6.3.8. Clientul nu are dreptul de a anula sau modifica continutul unei comenzi achitate cu cardul.

6.3.9. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea CFH, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

6.3.10. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client dupa momentul efectuarii modificarii, luandu-se in considerare pentru livrare si contact, noile date modificate corespunzator.

6.5. Transport

6.5.1. Livrarea catre Client a produselor/serviciilor achizitionate, este efectuata prin intermediul unei firme de curierat rapid. Firma de curierat rapid, prelucreaza date cu caracter personal ale Clientului CFH, exclusiv pentru prestarea serviciilor de transport a produselor achizitionate de acestia de pe website-ul companiei si numai cu respectarea intocmai a prezentului document Termeni si Conditii CFH. De asemenea, tertii parteneri ai firmei de curierat rapid, mandatati pentru indeplinirea serviciilor de transport, care proceseaza date cu caracter personal ale Clientilor CFH, sunt tinuti la respectarea intocmai a termenilor si conditiilor legii cu privire la siguranta prelucrarii datelor cu caracter personal si a prezentului document Termeni si Conditii CFH. In acest sens, firma de curierat rapid poate contacta Clientii CFH prin orice mijloc de comunicare (e-mail, telefon, SMS) in limitele si in scopul prevazut in prezentul articol.

6.5.2. Livrarile se vor efectua, in medie, in teremen de 5 zile de la efectuarea comenzii. In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, CFH va informa Clientul prin E-mail, in termen de 5 de zile de la lansarea comenzii, iar Clientul poate renunta la comanda, fara a avea dreptul de a solicita daune interese.

6.6. Refuzul receptionarii coletului si returnarea produselor

6.6.1. Clientul CFH poate refuza receptionarea coletului ce contine produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, sau, dupa caz, poate returna produsele, in urmatoarele situatii:

6.6.1.1. Coletul prezinta deteriorari severe;

6.6.1.2. Produsele au fost livrate / facturat gresit;

6.6.1.3. Produsele prezinta defecte de fabricatie;

6.6.1.4. Produsele nu corespund descrierii;

6.6.1.5. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris CFH ca renunta la cumparare, cu respectarea termenului de 14 zile calendaristice de la primirea produsului conform prevederilor OG 34/2014 .

6.6.1.6. Avand in vedere ca PRINTRE produsele comercializate de CFH, sunt și produse ce sunt exceptate de la dreptul de retragere, conform art. 16 din OG 34/2014, deoarece sunt produse susceptibile a se deteriora rapid, cum sunt nadele si momelile pentru pescuit (exceptie facand momelile artificiale), sens in care clientul nu mai este indreptatit la returnare decat in conditiile in care dupa desigilarea coletului, in colet va gasi un alt produs, fata de cel ce a foramat obiectul comenzii sale, dar ÎN ORICE CAZ produsele la care face referire prezentul text, se vor returna în ambalajul original, nedesfăcut (sigilat) si numai in ipoteza in care respectivul produs a fost livrat gresit fata de comanda clinetului/membrului CFH.

6.6.2. Clientul se obliga sa notifice CFH, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/telefon/etc) in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor.

6.6.3. Clientului care a notificat CFH conform art 6.6.2, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 20 de zile calendaristice de la primirea produselor, in caz contrar, CFH va fi indreptatit a considera cererea de retragere formulata de catre client/membru drept nefondata/invalida avand prerogativa de a refuza returul.

6.6.4. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile calendaristice de la confirmarea returului.

6.6.5. In cazul articolelor de imbracaminte si/sau incaltaminte inlocuirea produsului cu unul avand marimea nou comandata, se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

6.6.6. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.

7. Limitare de responsabilitate

7.1. CFH nu poate fi tinut responsabil in nici un fel in fata niciunui Membru/Client care utilizeaza Site-ul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.

8. Forta majora si cazul fortuit

8.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.

8.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat, va aduce la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

8.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.

8.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

8.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 8.3.

9. Litigii

9.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre CFH, Membrului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile “Termeni si conditii”.

9.2. Orice disputa cu referire la prezentele Termeni si Conditii care ar putea sa apara intre Membru/Client si CFH se va rezolva pe cale amiabila, partile depunand toate diligentele necesare in acest sens.

9.3. Orice disputa, de orice fel, care ar putea sa apara intre Membru si CFH sau partenerii sai, se va rezolva pe cale amiabila.

9.4. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

9.5. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

10. Dispozitii finale

10.1. CFH isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut cu notificarea prealabila a Membrului sau Clientului, acesta urmand a-si exprima acordul asupra modificarilor, in cel mult 3 zile. In cazul in care clientul/membrul nu isi exprima acordul/dezacordul asupra modificarilor, in interiorul termenului de 3 zile, se va interpreta ca acesta si-a exprimat tacit acordul asupra tuturor modificarilor intervenite asupra prezentelor termeni si conditii.

10.2. In limita prevederilor Termeni si Conditii, CFH nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc, care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

10.3. CFH isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

10.4. Prezentele Termeni și Condiții se completează cu Politica de confidențialitatePolitica de returPolitica de Plată și Livrări aflate pe site-ul www.cfh.ro